nybjtp

Auala Fa'aleleia lelei, La'uina ma La'u Tu'u

O loʻo tuʻuina atu e le au gaosi mea e faʻaaogaina ai mea e faʻaaogaina ai meafaitino i le au gaosi oloa i le faʻaleleia atili o le tausiga.
Su'esu'ega sa'o o vaega fa'aleleia-mamafa ma fofo avanoa e mafai ona fa'aitiitia ai le taimi ma tupe fa'aalu i le tausiga o le conveyor system.Faatasi ai ma le tele o tekinolosi fou o loʻo maua i le maketi maketi i aso nei, o le tele o fofo e mafai ona faigofie ona suia vaega o loʻo i ai le maualuga o le tausiga ma filifiliga maualalo pe leai foi, ma faʻaitiitia ai tau ma faʻateleina le taimi faʻaoga.
O le mea autu o le tausiga mo soʻo se conveyor tuʻufaʻatasia o le lubrication talafeagai.Talu ai ona o ta'avale e iai i nisi taimi i nofoaga e faigata ona o'o i ai, o vaega taua o le ta'avale e le o taimi uma e lubricated i taimi masani po'o mea uma, e mafua ai le fa'aletonu o le tausiga.
O le suia o se vaega ua le manuia i se mea tutusa e le aveesea ai le mafuaaga autu o le faafitauli.O le suʻesuʻeina lelei o faʻafitauli o loʻo faʻaalia ai o le suia o vaega le manuia i vaega e faʻaitiitia ai le tausiga o le a faʻateleina ai le taimi o le polokalama.
Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suia o se taʻavale faʻasalalau masani e manaʻomia ai le tausiga o vaiaso taʻitasi ma masina i se afi paʻu e naʻo le 50,000 itula o faʻagaioiga o le a faʻaitiitia pe faʻaitiitia ai faʻafitauli o le lubrication, faʻasaoina taimi ma tupe.
Fai mai Tom Koehl o le Superior, o le faʻaaogaina o le mea saʻo mo lau talosaga e le mafai ona faʻagaloina.
O le fa'amamāina o faiga fa'a'ave'ave e masani ona aofia ai le fa'aogaina le sa'o o si'i po'o sakete.Ia mautinoa o loʻo e faʻaogaina le mamanu saʻo o fusi fusipaʻu mo lau talosaga ma siaki i latou mo le saʻo saʻo i aso uma.
I aso nei, o nisi faʻataʻitaʻiga e ofoina atu le tensioning otometi.O le mea lea, afai e leai sou taimi e faʻamalosi ai, e tatau i lau pisinisi ona mafaufau e faʻaleleia ana tekinolosi.
Lona lua, o laupapa fa'alava o uta e tatau ona lelei ma fa'atino e pei ona fa'amoemoeina.A leai, o le a tupu le tafe, lea o le a iu ai i le leiloa o le paoa, e mafua ai ona vave ofuina le le talafeagai i pulleys paie ma pulleys ma le faaleagaina o fusi.
O le tele o fa'afitauli o le tausiga o le belt conveyor e feso'ota'i ma le tele o mea.O nisi o fa'afitauli masani o lo'o matauina e aofia ai le masaa o meafaitino, fa'ase'e fusipa'u, fa'aletonu le fusipa'u ma le fa'avaveina o le ofuina, o ia mea uma e mafai ona mafua ona o le le talafeagai o le fusi o fusi.
Afai e maualuga tele le fusi o le fusi, e mafai ona tupu le ofuina vave i se taimi puupuu, e aofia ai le vaivai o meafaitino ma le faʻaitiitia o fua.E mafua lenei mea ona o le tele naua o le faʻafefe o le 'au, e sili atu i le faʻatulagaina o mamanu o le faʻaogaina o le faʻaogaina.
Afai o le fusi o le fusi e tatala tele, e mafai ona mafua ai isi faʻafitauli matuia.Afai e le lava le malosi o le fusipa'u, e mafai ona see le pulley ave taavale, lea e faatelevaveina ai le ofuina o le pulley ave taavale ma le ufiufi pito i lalo.
O le isi fa'afitauli masani e mafua ona o le le lava o le fusi o le fusi o le fusi.E ono masaa ai mea, aemaise lava ile vaega o uta.A aunoa ma le te'a lelei o le fusipa'u, e mafai ona fa'ase'e tele le fusi ma mafua ai ona masaa i fafo mea i pito o le fusi.I totonu o le sone uta o le faʻafitauli e sili atu ona ogaoga.A fa'afu tele le fusi, e le mafai ona fa'amauina lelei le sakete, ma o mea masa'a e masani ona tafe i luga o le itu mama o le fusi ma totonu o le si'usi'u.A aunoa ma se suotosina fusipa'u, e mafai ona o'o atu ai i le fa'avaveina o le ofuina ma le vave le manuia o pulleys fender.
Ina ia foia nei faafitauli o le tausiga, siaki e le aunoa le fetuutuunaiga o le vevesi o faiga faʻamalosi tusi ma faʻamautinoa o loʻo feoaʻi uma faiga faʻapipiʻi otometi ma o loʻo i le mamafa saʻo o le mamanu.
Fetuuna'i i taimi uma sakete e puipuia ai mea mai le masaa pe sausau i totonu o le vaega o uta.O le afaina ma le masaa o mafuaʻaga autu ia o le faʻateleina o le tausiga i luga o conveyors.O le mea lea, o le puleaina o le a faʻaitiitia ai le avega o le tausiga.
Siaki le avanoa i luga o taʻavale conveyor mo le ofuina ina ia mautinoa o loʻo saʻo le fusi, aemaise lava i le pale pale, ae faʻaoga foi i taʻavale mafolafola.O le fa'atumauina lelei o le taofiofi e fa'aitiitia ai le taimi fa'aletonu.
Su'esu'e mea fa'aletonu po'o fa'aletonu le fe'avea'i ma sui vave ina ia fa'aleleia atili le fa'atinoga o fe'avea'i ma fa'ateleina tone e ala i le fa'aitiitia o le taimi e le'i fuafuaina.
Su'esu'ega faifaipea ma fetuutuuna'i o fusipa'u mama e mafai ona fesoasoani e puipuia le fa'ase'eina o fusi i luga o se conveyor ma fa'aitiitia le ofuina i luga o vaega uma o le conveyor a'o fa'aitiitia le fa'aleagaina o pulleys conveyor ma pa'u paie.
Siaki so'otaga fa'ainisinia conveyor e mata'ituina le ofuina o feso'ota'iga ma puipuia fa'afuase'i le motu o fusi.
E ese mai le tausiga masani puipuia, o le mea pito sili ona taua e mafai ona faia e le au gaosi oloa e faʻaitiitia ai avega o le tausiga o galuega o le faʻapipiʻiina lea o latou masini feaveaʻi ma mea e faʻaaogaina ai mea ma vaega talafeagai.
O nisi o nei vaega ua fautuaina e mafai ona aofia ai ni laina fa'asa'o i totonu o talone ma ta'avale;lagolago maualuga i vaega o uta e fa'ataga ai lau fa'ase'e e ulu ma aveese mea pa'u;pa'u toe fa'afo'i apa e taofia ai le fa'aputuina o mea masa'a;fa'apea fo'i ma a'u pulleys e fa'alautele ai le ola o pulleys.
O le mea taua lona lua mo le fa'agaoioiga tatau o fusi o le fa'amautinoa i taimi uma o lo'o tulaga lelei le fa'a'ave'au ma o lo'o sa'o le fa'atete'e ma le fusipa'u.E mafai fo'i ona fesoasoani a'oa'oga i le loafer e fa'amautinoa le siaki lelei.
O se tasi o itu pito sili ona taua e tatau i le aufaipisinisi faʻapitoa ona faʻalogo i ai o le faʻaitiitia o le numera o le tausiga aʻo leʻi tuʻuina meafaigaluega.
E tatau ona mamanuina fausaga o le Conveyor e tatalia tulaga sili ona mamafa o uta i tulaga o le punou.Pe a tulaʻi mai ni malosiaga le paleni, e tatau i le fausaga ona faʻatumauina se foliga sikuea, a leai o le a faʻaleagaina le fausaga.
O fausaga le lelei pe fa'aleagaina e mafai ona a'afia ai le tulituliloaina o fusi aua e mafai ona feliuliua'i ma fa'aletonu le fausaga e tali atu ai i uta o lo'o fa'atumauina, ma fa'atupu ai le fa'aogaina o vaega e pei o pulleys, u'a felauaiga ma afi.
Faia se asiasiga vaaia o le fausaga o le conveyor.O le mamafa o le masini i luga o le fausaga e mafai ona faʻaleagaina, ma o auala e siiina ma faʻanofo ai le fausaga e mafai ona faʻaleagaina ma punou le fausaga.
E tele ituaiga o conveyors i luga o le maketi i aso nei.O le tele o faufale po'o alalaupapa.E masani ona gaosia ala ala i le 4″ i le 6″ diameters.pe 8 inisi.mea e fa'atatau i lona fa'aogaina.
Ona o la latou faufale pusa, e masani ona sili atu le umi o mea faʻapipiʻi.O le mamanu masani o nei conveyors e masani ona faia i le mafiafia uʻamea tulimanu.
O le tele o le fausaga, o le faʻaitiitia foʻi o le faʻafefe i lalo o tulaga masani o le faʻaogaina, aloese mai faʻafitauli o le siakiina ma faʻaitiitia le tausiga o le conveyor system.
Belt Tech's Chris Kimball fautua mai le faʻatalanoaina o le aʻa o le faʻafitauli, ae le naʻo auga.
O le pulea o le masaa ose mea taua lea i le fa'atumauina o le lelei ma le manuia o galuega.Ae paga lea, e faigofie foi ona le amanaiaina ona e masani lava.
O le fetuunaiga muamua e ono manaʻomia ai se suiga i le vaʻaiga i mea masaa e avea o se toe faafoi ma se malamalama i tau moni ma taunuuga, e aofia ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina lelei, faʻaitiitia le saogalemu o laau, ma le faʻaleagaina o pulleys, idlers ma isi vaega ona o mea e ono leiloa.E lavelave.galuega, o lea o le a siitia ai foi le tau o le tausiga.O le taimi lava e malamalama atoatoa ai i nei mataupu, e mafai ona faia ni fetuunaiga aoga.
Fa'aliliuga fa'ailoga e mafai ona fa'atupuina ai le tele o fa'afitauli, ae o se avanoa lelei fo'i mo le fa'aleleia atili.O le va'ava'ai toto'a i a latou galuega e ono fa'aalia ai ni fa'aletonu e mafai ona fa'asa'o.Ona o le tasi faʻafitauli e masani ona fesoʻotaʻi ma le isi, o nisi taimi e manaʻomia le toe faʻaleleia o le polokalama atoa.I le isi itu, e na o ni nai suiga laiti e manaʻomia.
O le isi mataupu e le lavelave, ae sili ona taua e faatatau i le faamamaina o fusi.O le fa'apipi'i lelei ma le fa'atumauina o le fa'amamāina o fusi o le ki lea e puipuia ai mea mai tua mai le fa'aputu i luga o le pulley paie, ma mafua ai le fa'asa'oga o le fusi ma le lepa.
O le mea moni, o le tulaga o le fusipaʻu ma le lelei o fesoʻotaʻiga o le ai ai se aafiaga tuusaʻo i le lelei o le faiga o le faʻamamaina, aua o le a sili atu ona faigata ona faʻamama le fusipaʻu mamafa ma ofuina.
Tuuina atu o le manaʻoga e faʻaleleia le lelei, saogalemu ma le gaosiga o laʻau faʻaonaponei faʻaonaponei, tausiga lelei ma le faʻaitiitia o le pefu ma mea tau felauaiga ua faʻateleina le taua.Fa'amama fusi o se vaega taua o so'o se faiga fa'a'ave'u mama ma lelei.
E tusa ai ma le Mine Safety and Health Administration, 39 pasene o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu aʻo faʻamamā pe faʻamama le faʻafefe.Fa'amama fusipa'u fe'avea'i e fesoasoani e fa'amama oloa na toe fa'afo'i ma puipuia mai le pa'u'u ese i vaega eseese i tua o le fusi fa'amomoli.O lenei mea e mafai ona faʻaitiitia ai faʻafitauli o le tausiga o fale ma le tausiga e pei o le tele o le fausiaina ma le ofuina i luga o uila afi ma pulleys, faʻafefeteina o le conveyor ona o le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi, ma le faʻaputuina o mea e pa'ū mai le uila lagolago ma fausaga i luga o le eleele, nofoaga faufale, taavale ma e oo lava i tagata;le lelei ma le le saogalemu o le siosiomaga o galuega, faʻapea foʻi sala ma/poʻo faʻasalaga.
O le fa'amamāina e taua tele i le siaki lelei o le conveyor.O le ki i le puleaina o le backhaul o le faʻapipiʻiina ma le tausia o se faiga faʻamamaina lelei fusi.E talafeagai le faʻaogaina o le tele-faʻamamaina faiga e faʻamautinoa ai e mafai ona aveese mea faʻatele i le tele o taimi.O nei faiga e masani lava ona aofia ai se fa'amama muamua o lo'o i luga o le ulu ulu e aveese ai le tele o mea, ma se tasi pe sili atu fo'i fa'amama lona lua o lo'o tu i luga o le fusi e toe fo'i e aveese ai vaega o totoe.
O le laasaga lona tolu poʻo le masini faʻamamaina mulimuli ane e mafai ona toe faʻafoʻi i tua i le tulaga toe foʻi mai o le conveyor e aveese uma ai mea mulimuli.
Fai mai Mark Kenyon o le Applied Industrial Technologies o le faʻaitiitia o le backhaul e mafai ona faʻaleleia atili le lelei ma faʻaitiitia tau o le tausiga.
O se fetuunaiga faigofie e mafai ona faia e faʻaitiitia ai le tau o le tausiga o le conveyor o le faʻamautinoaina o le faʻamama fusi o loʻo faʻasaʻo lelei.
Le fetuutuunai le sa'o fusipa'u mama e mafai ona mafua ai backlash, lea e mafai ona taitai atu i le vave toilalo o pulleys, fusipaʻu, idlers, bearings ma conveyor pito i lalo.Ole fa'amama fusipa'u fa'aletonu e mafai fo'i ona fa'atupu fa'afitauli o le su'esu'eina ma le fa'ase'eina o fusi, lea e a'afia ai le lelei atoatoa o le fa'apipi'iina ma le fa'atulagaina lelei o le faiga.
E masani ona le amana'ia pe le amana'ia ni vaega laiti o meafaitino ua toe fa'afo'i mai, peita'i e taua le malamalama po'o fea e o'o atu i ai nei otaota ma lona a'afiaga i le fa'atuatuaina o la'au, lelei ma le tausiga o tau.
O nisi fa'amama fusipa'u fou e mafai nei ona fa'aogaina le fa'alavelave tautotogo o le ea, ma fa'ate'aina ai le mana'omia mo le toe fa'afefe.O lenei mamanu e leai se tausiga e taofia ai le fesiitaiga o mea i le va o fetuutuunaiga, tausia pea le mamafa o le fusi i le olaga atoa o le vacuum.O lenei mamafa faifai pea e faʻalauteleina ai le ola o le lau e 30%, faʻaitiitia ai le taimi e manaʻomia e tausia ai le conveyor.

 


Taimi meli: Nov-22-2023